RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ніякої совісті: Степанов розгнівав українців заявою про спад в країні епідемії COVID-19

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що ситуація з поширенням в країні захворюваності COVID-19 поступово почала поліпшуватися і в багатьох регіонах стабілізується, чим викликав обурені коментарі в мережі.

Про спад захворюваності коронавірусною інфекцією він написав у соцмережі Facebook.

"Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки і з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією", - високо оцінив дії очолюваного відомства міністр Степанов, зазначивши, що в Міністерстві охорони здоров'я постійно "тримали руку на пульсі".

Користувачі мережі в коментарях розцінили цю заяву міністра як безсоромне хвастощі, зазначивши при цьому його непослідовність в оцінці ситуації.

"Ще недавно цей "міністр" заявляв - що буде з 25 000 хворих щодня... А тепер вже йде на спад "завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ". Хочеться запитати пана "міністра" - а в чому саме стратегія? В провалі вакцинації? У спробі "заробити" на закупівлю вакцин? У брехні з телеекранів і соцмереж? " - риторично запитує один з коментаторів.

"Спад? Серйозно вважаєте, що третя хвиля закінчилася? Не поспішайте з висновками, попереду великодні і травневі свята .. ось через два тижні після них, можна буде проаналізувати об'єктивно: пережили третю хвилю або на порозі четверта. Хоча з такими темпами вакцинації колективний імунітет виробиться за рахунок того, що більшість українців перехворіє ", - висловила свою незгоду з оптимізмом міністра в коментарі ще одна користувачка мережі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що якщо українці будуть носити захисні маски і респіратори, то пандемія коронавірусу в країні закінчиться протягом 21 дня.