RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Навіщо Росія стягує війська до кордону України: названо чотири ймовірні мети

У Росії можуть бути чотири мети для стягування військ до кордонів України.

В ЄС заговорили про жорстке "покарання" Росії за стягування військ до українських кордонів

Про це пише видання "Європейська правда", посилаючись на слова міністра оборони України Андрія Тарана.

Він припустив сценарії, за якими РФ зосередила армію під Україною. Перший з них - демонстрація своєї потужності, щоб тиснути на Україну. Це роблять для того, щоб уповільнити рух країни до євроатлантичної інтеграції.

Другий сценарій - дії РФ спрямовані на вирішення проблеми з водопостачанням окупованого Криму. Так готують операцію для здійснення задуманого.

По-третє, в Міноборони не виключають провокаційні дії зі сторони Росії на Донбасі. Подібний метод використовували в Грузії. Після цього Україну зможуть звинуватити в порушенні режиму тиші. Далі можуть використовувати це як привід для розширення окупованої території в Луганській і Донецькій областях.

Четвертий сценарій - відповідь на проведення навчань Defender Europe 2021, а одночасно й підготовка до російських військових навчань "Захід-2021".

"Беручи до уваги всі ці припущення, ми не можемо виключити, що російські окупаційні сили в Криму або поблизу наших кордонів можуть вдатися до значних провокацій протягом цього року", - зазначив Таран.

Як повідомляв "Апостроф", міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у України є інструменти, які змусять Росію вивести війська з Донбасу і Криму.