RU  UA

Трактори нікому перевозити: політолог пояснив, чому Україні не треба боятися Путіна

Стягування російських військ до українського кордону носить демонстративний характер, а президент РФ Володимир Путін насправді має якийсь інший план.

Про це розповів в ефірі Апострофу Live російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Ситуація зі стягуванням військ до кордону з Україною носить відкритий і демонстративний характер, чого не було раніше - в 2014 році чи під час війни в Грузії. Ось, ми бачимо, що Міністерство сільського господарства відкрито заявляє, що їм не вистачає залізничних платформ для перевезення тракторів, бо всі вони зайняті перевозкою танків. Якби це була реальна підготовка до війни, то міністерство мовчало б "в ганчірочку". Ця демонстративність - елемент інформаційної війни і створення загрози", - зазначив політолог.

Він додав, що Україна повинна остерігатися, але боятися - не потрібно.

"Це елемент шантажу, елемент блефу, класична путінська історія: він старається не робити те, чого від нього чекають. Від нього всі чекали удару по Україні - його не буде, це означає, що він придумав щось інше. Хоча я навіть не можу подумати про те, що ще можна придумати. Тільки сказати: якщо ви не відміните санкції, ми завдамо ядерного удару по Воронежу", - резюмував Орєшкін.