RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Нанести максимум втрат: в командуванні ООС розповіли про підступні плани російського спецназу

У зоні проведення Операції Об'єднаних сил, де в суботу, 17 квітня, внаслідок обстрілу бойовиків отримав поранення український військовослужбовець, будуть частіше відбуватися провокації російського спецназу.

Як передає "Укрінформ", про це повідомили представники командування ООС.

Генерал-майор Віктор Ганущак заявив, що російські найманці і спецпідрозділу, які прибувають на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, найближчим часом спробують напасти на Збройні сили України. Цей план був створений для того щоб спровокувати українців на вогонь і використовувати це для початку інформаційної війни.

За словами Віктора Ганущака, найближчим часом буде ескалація, провокаційні обстріли. Завдання противника - провокувати і робити це якомога довше, так як на думку російського спецназу, тривалий "тиск" на українську сторону дозволить привести до ще більшого конфлікту. Пріоритетне завдання - нанести максимум втрат особового складу українців.

Відповідаючи на питання про те, чи готові українці відбивати атаки ворога генерал-майор зазначив, що зараз проводиться ряд заходів, але в цілому військовослужбовці готові до всіх варіантів розвитку подій, навіть якщо супротивник раптово вирішить змінити план і піде в лобову атаку.

Генерал-майор також додав, що інформаційна війна - це "дуже вигідна" для російської сторони ідея. Як приклад він навів новину про вбитого хлопчика в двадцяти кілометрах від фронту. Російська сторона, за словами генерал-майора, ввела людей в оману.

Також Віктор Ганущак зазначив, що навчені фахівці намагаються розв'язати інформаційну війну вже кілька місяців, але зараз ніхто не збирається просто стояти і дивитися, як "українців звинувачують в тому, чого вони не робили". Українська сторона має намір зберігати спокій і дати відсіч ворогу в своєму стилі.

Як писав "Апостроф" раніше, українська розвідка розповіла про смерть "примарного гонщика" і новий фейк бойовиків.