RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Депресія і небажання жити: відомий лікар розповів про "підступні" симптоми коронавірусу

Коронавірус COVID-19 може проявлятися не зовсім типовими симптомами, які при цьому викликають значні порушення в роботі всіх систем організму і на тривалий час викидають людину з нормального життєвого ритму. Такі пацієнти відчувають велику втому, дратівливість, депресію і небажання жити.

Про це розповів головний лікар Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко на власній сторінці у Facebook.

Хоча 90% відсотків хворих переносять коронавірус у легкій формі, він може завдавати великої шкоди всьому організму і проявлятися важкими симптомами, що не властиві звичайному грипу. Хворому здається, що нього "підгоряють" мізки, страждає центральна нервова система, іммунна система дає збої, людина відчуває "всесвітню" втому, депресію, небажання жити - все це COVID-19.

"Сьогодні я зустрів свого старого друга на лікарняному ліжку - колишнього спортсмена. Раніше його сили вистачило б на десятьох, зараз Євген ледве відкривав рот від знемоги. В його очах відчай і розчарування, хоча він потихеньку йде на поправку", - розповів Риженко.

Він вкотре звернув увагу українців, що коронавірус - це не простий грип, важкі хворі можуть тривалий час лікуватися від його наслідків і місяцями повертатися до свого колишнього самопочуттю.

"Не вірте в затишшя, воно часто буває перед бурею. Вірус нікуди не пішов, люди, як і раніше, хворіють", - зауважив головлікар, додавши, що у КОВІД-центрі лікарні імені Мечникова знаходяться 120 пацієнтів, з них 16 - вкрай важких в реанімації.

Як повідомляв "Апостроф",