RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Під Києвом невідомі викинули в річку сотні каністр з невідомою речовиною: фото

У притоці річки Ірпінь, яка впадає в Дніпро, біля села Блиставиця (Київська область) невідомі викинули близько 3000 каністр з невідомою речовиною.

Про це повідомили в сюжеті на YouTube-каналі "Буча News".

Як сказано в повідомленні, 20-літрові каністри щільно покрили русло річки Кізка на ділянці 350-400 метрів. Більшість ємностей були герметично закриті, але з деяких витікала невідома масляниста речовина.

За словами старости села Блиставиця Світлани Микиші, після кількох годин перебування поруч зі звалищем вона відчула нездужання і нудоту.

Заступник голови президії Українського товариства охорони природи Ігор Артеменко зазначив, що на кожній каністрі є маркування та гарантійні талони, які свідчать, що каністри Kärcher були куплені в гіпермаркеті мережі "Нова Лінія".

З ініціативи екологів було проведено прибирання русла, до якого приєдналися поліцейські, рятувальники, співробітники міськради Бучі, місцеві жителі. Каністри тимчасово склали на одному з місцевих підприємств. Їх утилізують після того, як експертиза визначить речовину, якав них знаходиться.

Поліція порушила провадження у ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу, чиновники планують встановити біля річки обмежувальні бар'єри для габаритного транспорту.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в районі селища Чаплі Дніпропетровської області в лісосмузі висипали тонни секонд-хенду.