RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Україну накриє новий циклон, буде похолодання: синоптик дала прогноз до кінця місяця

Після невеликого потепління, яке прийшло в Україну, черговий циклон принесе дощі в деяких областях і зниження температури повітря.

Прогноз до кінця квітня озвучила завідуюча відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, повідомляє "Обозреватель".

За її словами, в найближчі 4-5 днів в Україні буде трохи тепліше, ніж раніше. Якщо в останні дні повітря прогрівалося до +10, то цього тижня можна очікувати потепління до +15.. + 17 градусів, за умови сонячної погоди і чистого неба.

"В умовах хмарності температура буде на 3-4 градуси нижчою", - уточнила синоптик.

Вазіра Мартазінова прогнозує, що в центральній частині України дощів бути не повинно, опади можливі в східній частині країни.

"На схід країни заходить циклон. Він йде з півдня і торкнеться тільки східної частини України. Такі циклони ніколи не проходять спокійно, вони завжди дуже активні і швидкі. Тому циклон принесе не стільки похолодання, скільки дощі", - попередила вона.

За її словами, в Україні зберігатиметься нестійкість погоди до кінця квітня.

"В останній п'ятиденці місяця знову буде зниження температури, можливі дощі", - зазначила Мартазінова, підкресливши, що цього року температурний режим трохи нижчий, ніж раніше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптики розповіли, якою буде погода в Києві 2 травня під час святкування Великодня.