RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Відпочинок влітку 2021: в МОЗ розповіли, чи зможуть українці провести відпустку за кордоном

У зв'язку з масштабами пандемії коронавірусної інфекції, яка, за даними ВООЗ, вже досягла свого максимального рівня, влітку 2021 року українцям буде складно відпочити за кордоном.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "1+1", цього літа умови для поїздок за кордон будуть такими ж, як і минулого року.

За його словами, влітку 2021 року в умовах карантину через коронавірус не всі країни будуть відкриті для українців.

"Літо буде нагадувати літо 2020 року. Не всі країни відкриють свої установи для оздоровлення туристів", - зазначив заступник голови МОЗ.

Віктор Ляшко рекомендує планувати свій літній відпочинок на території України.

"Плануйте відпочинок в "зелених" зонах, в місцях де є менше скупчення людей, де можна спокійно відпочити, не наражаючись на небезпеку", - порадив він.

Нагадаємо, що раніше міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що в період великодніх і травневих свят, коли в Україні буде чотири вихідних дні підряд, не планується закривати авіасполучення і залізничні перевезення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше представники української уряду домовилася з Єврокомісією про сумісність українського і європейського COVID-паспортів. Робота в цьому напрямку продовжиться, щоб в 2021 році українські туристи могли подорожувати країнами Європи.