RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Українців прищеплюватимуть різними варіантами AstraZeneca: чим вони відрізняються

Україна отримає вакцину AstraZeneca, яку виробляють в Південній Кореї.

Нацплан вакцинації українців від COVID-19

Про це в коментарі "Суспільному" розповів заступник міністра охорони здоров'я Ігор Іващенко.

МОЗ уже зареєстрував препарат, який виробляє компанія SK-Bio. Він нічим не відрізняється від AstraZeneca, яка виробляється в інших країнах (наприклад, в Індії під назвою Covishield). Заявником та власником даного реєстраційного посвідчення є виключно офіс AstraZeneca.

Україна отримає 367 тисяч 200 доз вакцини. Їх поставлять в країну в рамках програми COVAX.

"Перш за все, вони будуть направлені для розширення потенціалу та розгортання кампанії вакцинації згідно з планом вакцинації. Можливо, частина залишиться для проведення повторного щеплення тих пацієнтів, які вже отримали вакцину. А саме вакцину Covishield", - сказав Іващенко.

За його словами, вакцини виробництва Південної Кореї, Індії та європейських фармакологічних підприємств повністю сумісні та взаємозамінні.

"Ті громадяни, які отримали щеплення, наприклад, Covishield, яка була розроблена також Оксфордським університетом, вони автоматично можуть без проблем отримувати другу дозу будь-якою іншою вакциною: або з Південної Кореї, або розробленою на європейських виробничих потужностях компанії AstraZeneca", - пояснив чиновник.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася статистика показників смертності від ускладнень після вакцинації від коронавірусної інфекції в Британії - після щеплення вакциною Pfizer вона в 2,6 рази вища, ніж після введення препарату AstraZeneca.