RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бог простить, а COVID- ні: Степанов звернувся до українців перед великодніми святами

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов звернувся до українців з рекомендацією відмовитися цього року від масового відвідування храмів на свято Пасхи, щоб не сприяти поширенню коронавірусної інфекції.

Таке звернення глава МОЗ зробив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Якщо ви не освятите паску, Бог вас точно простить, а ось COVID-19, який є атеїстом, точно цим скористається. Напевно, не потрібно йти в таке велике скупчення людей для того, щоб наражати себе на небезпеку", - зазначив з цього приводу Максим Степанов.

Він закликав українців максимально відповідально поставитися до свого здоров'я та здоров'я своїх близьких, нагадавши про необхідність дотримання маскового режиму і соціальної дистанції.

"Якщо у нас буде дотримання правил, якщо маска стане предметом захисту, а не амулетом від COVID-19, то у нас не буде великого спалаху. Але, знаючи українців, після травневих свят, Великодня ми все-таки можемо отримати збільшення кількості захворілих" , - підкреслив міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що святкування Пасхи буде проходити без додаткових обмежень, проте послаблень карантину теж не передбачається.