RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Є варіанти на будь-який бюджет: де українці можуть відпочити за кордоном на травневі свята

Українці мають можливість відпочити на травневі свята не тільки на території країни, а й за кордоном. Адже завдяки кільком державним святам, люди зможуть сумарно відпочивати 13 днів.

У зв'язку з прийдешніми вихідними, туроператори починають збільшувати число чартерних рейсів і створювати нові тури для мандрівників, повідомляє "РБК-Україна".

Турагенти повідомляють, як змінилася вартість поїздки під час травневих свят і які країни мають попит у зв'язку з карантинними обмеженнями в різних країнах.

Туреччина. Для відвідування країни потрібен ПЛР-тест, який був зроблений максимум за 72 години до вильоту. Також обов'язково заповнити електронну анкету для в'їзду і прив'язки HES-коду здоров'я. З нею турист зможе відвідувати ресторани, торгово-розважальні центри і користуватися транспортом. Ціна турпоїздки складе від 11 000 гривень за двох.

Для поїздки в Єгипет також буде потрібен ПЛР-тест, зроблений не пізніше 3 днів до вильоту. Обов'язкова умова - наявність QR-коду в документі. Важливо звернути увагу на те, що до кінця квітня скасована плата за візи для туристів на популярних курортах. Турагенти наголошують на тому, що пізніше віза може обійтися туристу у 25 доларів США. Вартість поїздки починається від 15 000 гривень за двох.

Об'єднані Арабські Емірати. Для перельоту в ОАЕ українцям не потрібна віза. Головне мати при собі негативний результат ПЛР-тесту, зроблений за 72 годин до поїздки. Виняток зробили для дітей молодше 12 років, їм не потрібно робити тест перед вильотом. По приїзду в країну пасажирам можуть безкоштовно зробити повторні тести. Поїздка обійдеться від 28 000 гривень за двох.

Для дорожчого відпочинку українцям відкриті наступні напрямки.

Мальдіви. Для перельоту в країну мандрівникові так само знадобиться негативний результат ПЛР-тесту, але в порівнянні з іншими країнами, зроблений за 96 годин до поїздки. Вакцинованим туристам пред'являти результати тестів не потрібно. За візу, яка оформляється після приїзду туриста в країну, платити не потрібно. Вартість туру починається від 71 000 гривень за двох.

Домінікана. Українським туристам віза не потрібна. До слова, пасажирам прямих рейсів тест здавати теж не потрібно. Турагенти нагадують, що перед поїздкою необхідно заповнити анкету на порталі електронного квитка бажано за 72 години до. Також мати при собі роздрукований QR-код або знімок екрана з кодом. Подорож обійдеться від 77 000 гривень за двох.

Кенія. Ця країна також приймає українських громадян. Для того, щоб відвідати цю екзотичну країну, потрібно пред'явити результати ПЛР-тесту за 96 годин до вильоту, візу (вартість якої 52 долари), паспорт і анкету про стан здоров'я. Вартість туру складе від 78 000 гривень за двох.

Для вильоту в Мексику не знадобляться тести, але обов'язково потрібно оформити безкоштовний електронний дозвіл. Ціна за двох людей - від 74 000 гривень.

Шрі-Ланка. На території острова діють карантинні обмеження, тому обов'язково мати при собі негативний результат ПЛР-тесту, зроблений за 96 годин до поїздки, оформити візу та наперед оплатити ПЛР-тест, який турист пройде по прибуттю. Рівно через 14 днів мандрівникові дозволять вільне пересування по острову. Вартість відпочинку починається від 42 000 гривень за двох.

Тури недалеко від України зі значно нижче цінником пропонують ряд європейських країн.

В Албанії і Чорногорії немає обмежень для в'їзду туристів. Ні віза, ні ПЛР-тест при приїзді не потрібні. А вартість приємно здивує - від 18 000 гривень за двох.

Болгарія. Хоча віза нашим громадянам не потрібна, ПЛР-тест необхідно зробити за 72 години до перетину кордонів. Тур обійдеться від 26 000 гривень за двох.

Греція. Українцям не потрібно оформляти візу, якщо в наявності є біометричний паспорт. Також при собі треба мати ПЛР-тест, зроблений не пізніше ніж за 72 годин до перельоту або документ про вакцинацію. Ціна туру складе від 17 000 гривень за двох.

Важливо пам'ятати, що по приїзду назад в Україну туристи повинні здати ПЛР-тест або провести 14 днів вдома на самоізоляції.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські туристи, які поверталися з Хургади, перетворили салон літака на свинарник.