Наближаються травневі свята, коли багато українців планують відпочинок на природі, де не обходиться без смаження шашликів. Однак трапляється, що не завжди є спеціальний пристрій для цього - мангал. Тоді на допомогу приходять підручні засоби.
"Апостроф" зібрав 5 популярних лайфхаків про те, чим можна замінити мангал.
1. Мангал з шампурів
Для виготовлення такого мангала знадобиться більше шампурів, бо вони будуть використовуватися і в якості опори.
2. Мангал в ямі
В землі треба вирити невелику яму глибиною 15-20 см і довжиною 50-60 см. Головна умова: по ширині вона повинна бути меншою за довжину шампурів, щоб кінці шампурів лежали на землі. Стінки такого мангала добре утримують жар.
3. Мангал з дерева
Коли вогнище догорить і вугілля буде готове, по краях його треба покласти дві колоди паралельно одна одній на невеликій відстані. Потім на колоди треба покласти шампури з м'ясом.
4. Мангал з каменів або цегли
Великі камені або цеглу треба скласти паралельно один одному, орієнтуючись на довжину шампурів або решітки для м'яса. Якщо викласти цеглини з усіх чотирьох сторін, тоді мангал буде практично як справжній, а полум'я буде захищене від вітру.
5. Мангал з жерстяних банок
Посмажити шашлики можна і з використанням чотирьох бляшаних баночок з-під пива або іншого напою об'ємом 0,5 л. В їх верхній частині треба зробити наскрізні отвори за допомогою шампурів, ножа або загострених прутів, а потім з'єднати банки між собою тими ж шампурами або прутами.
Як повідомляв "Апостроф", багато українців з приходом тепла планують вибратися на природу - на відпочинок і на шашлики, проте в регіонах "червоної" зони відвідування таких місць передбачає носіння маски.