RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Підроблені довідки і відверта брехня: що не так з дисертацією Киви і якої думки про неї вчені

Депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива, який захистив кандидатську дисертацію і став кандидатом наук з державного управління додав до своєї роботи довідку з підробленим підписом і збрехав про участь в конференціях.

Про це йдеться у розслідуванні Данила Мокрика для Bihus.Info.

В дисертації Киви вказано, що він брав участь у двох наукових конференціях МАУПу у 2018 та 2019 роках. При цьому там вказано, що роботи Киви опубліковані в збірниках на ст. 152-154 та ст. 414-416 відповідно. Втім, журналістам не вдалося знайти підтвердження цієї інформації.

Окрім того, до своєї дисертації Ілля Кива додав декілька довідок, які мають підтверджувати практичне значення його наукової роботи. Зокрема, додається довідка від ГО “Всеукраїнська асамблея докторів наук з державного управління”, підписана Ольгою Руденко. Підпис на цій довідці суттєво відрізняється від підпису тієї ж Ольги Руденко на інших документах, наявних у вільному доступі.

Також, як повідомляє "Громадське", один із членів вченої ради сказав, що, на його думку, Кива писав дисертацію самостійно. Також додав: "Я Киву не знаю взагалі, я оцінюю його наукову працю"

Інша членкиня ради на запитання, чому навколо цього захисту дисертації виник такий ажіотаж, а люди в соцмережах його критикують, сказала: "Усе зроблено для того, щоб дискредитувати науку в Україні... У мене не було показів, щоб не голосувати за".

26 квітня Кива став кандидатом наук і дивно відреагував на запитання журналіста.