RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Скандал із закупівлями для ЗСУ: стало відомо про обшуки в Києві в "Кузні на Рибальському" і "Богдан Моторс"

В рамках кримінального провадження за фактами закупівлі Міністерством оборони України військової техніки, устаткування і послуг неналежної якості співробітники Державного бюро розслідувань проводять обшуки на ряді підприємств в Києві. Слідчі дії проводяться, зокрема, на ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" і в підрозділах ПАТ "АК "Богдан Моторс".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела в ГБР.

Як повідомив співрозмовник агентства, протягом 2015-2019 років ці підприємства уклали з Міністерством оборони дорогі контракти на поставку в ЗС України військових автомобілів, обладнання та надання послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів. Мова йде про постачання понад 300 медичних автомобілів "Богдан 2251"; понад 800 автомобілів підвищеної прохідності "Богдан (МАЗ) 63172", проведенні ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті "Гетьман Сагайдачний", а також про закупівлю малих броньованих артилерійських катерів "Гюрза-М" і "Кентавр".

У зв'язку з завищенням вартості товарів і послуг і поставками в підрозділи ЗСУ неякісної продукції, слідчі ГБР вивчають обставини перевищення влади чиновниками Міноборони.

Інформацію про обшуки на ПрАТ "Завод" Кузня на Рибальському "і в підрозділах ПАТ" АК "Богдан Моторс" підтвердили також джерела Liga.net

Нагадаємо, що АТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше - ПАТ "Ленінська кузня") придбав у колишнього президента України Петра Порошенка співвласник групи ТАС бізнесмен Сергій Тігіпко.

Президентом корпорації "Богдан" (автобусно-тролейбусний завод в Луцьку і завод легкових авто в Черкасах) є екс-заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше НАБУ домовилося про співпрацю з новим керівництвом "Укроборонпрому", де встановлено збитків на суму понад 88,5 млн грн. У розкраданні близько 50 млн з цієї суми підозрюють екс-керівника "Спецтехноекспорту" Павла Барбула.