RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Скандальний нардеп Кива неявками на засідання затягує судову справу щодо бійки з ветераном АТО - ЗМІ

Народний депутат від ОПЗЖ і кандидат наук Ілля Кива вчетверте не з'явився на судове засідання у справі про бійку в ресторані з ветераном АТО Михайлом Майманом.

Суд перенесли на 27 травня, повідомляє "Голос".

У коментарі журналістам Михайло Майман повідомив, що в результаті нападу Киви знаходився в Олександрівській лікарні з переломом носа і має всі медичні довідки, що підтверджують це. При цьому раніше Ківа заявляв, що його опонент нібито навіть не зняв побої.

"Кива підійшов до мене, не я до нього. Яка може бути провокація? Я йду, людина до мене підходить і каже: "Я ж тебе попереджав, що голову відріжу". Далі б'є мене головою в ніс", - заявив Майман і підкреслив, що конфлікт стався на грунті того, що Кива "займався контрабандою в зоні АТО", а Майман, будучи його охоронцем, все це бачив і намагався перешкоджати незаконній діяльності.

Раніше Майман розповідав, що, перебуваючи на службі в зоні АТО Ілля Кива "кришував наркотрафік і контрабанду. Зокрема, він наказував палити фури, які не заплатять за проїзд в буферній зоні".

"Ми відмовилися виконувати цей наказ. З того дня Кива почав систематично переслідувати мене через свої зв'язки, що я навіть був змушений покинути Україну", - говорив Майман.

За його словами, Кива "сам активно вживав наркотики" і вів "бізнес" з місцевими авторитетами і представниками ОРДЛО.

22 січня 2020 в київському ресторані Ілля Кива напав з кулаками на Михайла Маймана і погрожував тому "відрізати голову". За заявою ветерана, тодішній генеральний прокурор Руслан Рябошапка порушив провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень.