RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

В окупованому Криму прямо на пляжі розрізають величезні військові кораблі: відео

Окупанти в Криму з дозволу Міноборони РФ завдають колосальної шкоди навколишньому середовищу, розрізаючи військові кораблі прямо на пляжі.

Про це повідомляє НТС.

Жителі Севастополя вимагають від окупаційної влади зупинити незаконну утилізацію військових кораблів на узбережжі і в акваторії Козачої бухти, яка раніше була "куточком незайманої природи" і місцем відпочинку для туристів.

Мешканка Анастасія Чернишова стверджує, що окупанти розрізати кораблі почали близько місяця тому нібито з дозволу російського Міністерства оборони, і це завдає шкоди навколишньому середовищу.

Але звернення до окупаційної влади не дало ніякого результату. Підприємці також встигли розширити своє виробництво, оскільки на пляжі місцеві жителі помітили екскаватор і припускають, що з його допомогою поглибили дно Козачої бухти.

"Проживаю в Козачій бухті більше 30 років. Такого свавілля протягом цього часу я не бачив. Це вперше, коли я побачив, як можна перетворити нашу прекрасну бухту на таке свавілля", - поскаржився інший місцевий житель Сергій Сурков.

Охоронці підприємства стверджують, що всі роботи з утилізації кораблів узгоджені з керівництвом військового полігону, якому і належить територія. За їх словами, роботи ведуть співробітники фірм з Ростова-на-Дону, які пару місяців назад вже "намагалися налагодити утилізацію" в Стрілецькій бухті.

Губернатор окупованого Севастополя Михайло Развожаєв в соцмережах почав виправдовуватися і заявив, що "займеться вирішенням цього питання", але важка техніка продовжує працювати в Козачій бухті, завдаючи шкоди навколишньому середовищу.

Раніше ми розповідали, що в окупованому Криму пішли на жорсткі заходи через брак води і екологічної катастрофи, що наближається.