RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Скільки українці переплачують за авто зі скрученим пробігом: названо суми

Продавці автомобілів перед продажею часто намагаються "омолодити" своє авто, скручуючи його пробіг і зменшуючи цифри на одометрі. Це стосується і автомобілів пригнаних з-за кордону. При цьому новий власник може втратити на справжній вартості свого нового авто величезні суми - до $1400.

Про це пише видання ММR.

В середньому власники автомобілів проїжджають на своїх особистих авто близько 10-15 тисяч кілометрів, а от корпоративні машини можуть проїхати більше 100 тисяч км за один і той же період часу. Купувати таке авто на ринку вживаних автомобілів охочих мало, тому деякі громадяни намагаються "омолодити" транспортний засіб, "скручуючи" пробіг. Це стосується і "залізних коней" з-за кордону.

Приміром, різниця у вартості Mercedes-Benz E Class може скласти близько $5700. Дана цифра залежить від пробігу – від 100 тисяч до 500 тисяч кілометрів. На вторинному ринку продають автомобілі цієї моделі у декількох категоріях. Це автомобілі, які належали лише одному власнику. Найчастіше такі машини продають бізнесмени. І ще одна категорія – це комерційні автомобілі, які працювали в таксі.

Автомобіль Hyundai Sonata обійдеться в $3400. Моделі в нашу країну найчастіше завозять з Кореї або Америки, де вони служили в якості таксі. А ось Renault Trafic можна придбати за $3300, їх використовували в комерційних цілях.

Ціна скручених 100 тис. км пробігу автомобілів залежить від року випуску, його стану, класу і можливості клієнту перевірити пробіг. В такому випадку заробіток нечесного продавця може становити від $800 для Renault і Hyundai, а для Mercedes близько $1400.

Як писав "Апостроф", раніше автоексперти розповіли, які машини з пробігом краще не купувати, так як з ними буде багато проблем.