RU  UA

Чи буде масштабне вторгнення в Україну: в Росії описали хитрий план Путіна

Найближчим часом не варто побоюватися нового вторгнення Російської Федерації в Україну. Його не буде, як мінімум, на час переговорів президента РФ Володимира Путіна і президента США Джозефа Байдена.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політтехнолог і публіцист Станіслав Бєлковський.

"Вторгнення в Україну не буде... Восени може бути нове загострення, але до осені ще півроку. Все буде залежати від переговорів Володимира Путіна і Джозефа Байдена, які повинні відбутися влітку, і від того, чи вдасться їм знайти певну дорожню карту примирення", - розповів Бєлковський.

Він звернув увагу на те, що нещодавно ухвалена резолюція Європарламенту про санкції щодо Росії у випадку вторгнення в Україну носить рекомендаційний характер і вона у наближчі 6 місяців не буде імплементована.

"За моїми даними і уявленнями, у Володимира Путіна немає ніякого бажання починати війну. В нього є бажання використовувати різні способи тиску, в тому числі і шантаж, щоб досягнути певних результатів на переговорах зі США. Поки будуть йти переговори з Байденом і поки не буде ясно, що вони провалилися, нового вторгнення в Україну не буде. Також у Володимира Путіна є бажання дотиснути Україну на виконання Мінських домовленостей в тому вигляді, в якому вони зараз є, і підвісити Україну в стані замороженого конфлікту на Донбасі", - наголосив російський політтехнолог.