RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні зростає попит на електромобілі: названо головні причини

Щомісяця в Україні реєструють понад півтисячі електрокарів. Експерти назвали дві основні причини популярності електромобілів, й обидві вони - фінансові.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

По-перше, авто з електродвигуном значно економить кошти власника. Різні електрокари мають різний запас ходу і відповідно, різну кількість часу, необхідного для повної зарядки. Це також залежить і від потужності заправної станції.

В середньому електромобіль заряджається 2-4 години. Витрата на 100 км в електрокарах визначається так само як і у звичайних бензинових автомобілях, тільки замість літрів бензину тут кВт/год.

Найпопулярніші в Україні електроавтомобілі витрачають на 100 км від 15 до 20 кВт/год. А середня вартість заправки 1 кВт/год на швидкісній заправці - 5 грн. Таким чином, 1 км шляху власникам електрокарів обходиться в 1 грн, тоді як навіть автомобілі з газовим обладнанням витрачають майже вдвічі більше, не кажучи про бензин і дизелі.

По-друге, електрокари - це не тільки Tesla за десятки тисяч доларів. Можна знайти чимало бюджетних варіантів з пробігом, які користуються великою популярністю серед українців. Вартість електрокара 2013-2014 років випуску на сайтах оголошень від 7 до 10 тис. доларів.

Варто відзначити, що ціни й на нові електроавтомобілі стають доступнішими для українців. Частка таких авто в січні нинішнього року зросла на 10% в порівнянні з січнем минулого року.

Мінус автомобілів з електродвигуном - відсутність в Україні повноцінної інфраструктури для таких авто.

Детальніше про електрокари та розвиток інфраструктури для них в Європі та Україні читайте в матеріалі "Апострофа": "Ех, заряджусь: коли власники "електроконей" отримають повноцінну інфраструктуру".