RU  UA

Чекати залишилося недовго: в США анонсували туристичний політ у космос

Компанія мільярдера Джефа Безоса Blue Origin незабаром може відправити туристів у космос. Перший політ може відбутися вже 20 липня 2021 року.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

Йдеться про політ на апараті компанії - New Shepard. Запуск корабля запланували саме на 20 липня не випадково, адже в цей день відзначатимуть 60-ту річницю польоту першого американця Алана Шепарда в космос.

Відомо, що на борту апарату буде шестеро людей. Одне з місць Blue Origin планує розіграти на аукціоні. Переможця назвуть 12 червня у прямому ефірі. Виручені з продажу квитка кошти обіцяють направити в організацію, яка залучає дітей до вивчення космонавтики та інженерії.

Для польотів на New Shepard людей відбиратимуть за певними критеріями. До прикладу, вага пасажира має сягати від 50 до 101 кг, а зріст - більше 1,5, але менше двох метрів.

Сам туристичний політ буде недовгим. Апарат підніметься на висоту 100 кілометрів і зависне на кілька хвилин в умовах невагомості. У цей час туристи спостерігатимуть за планетою з ілюмінаторів. Після цього New Shepard повернеться на Землю.