RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Як лікарі в Україні підробляють ковід-довідки для важкохворих: волонтер показала фото

У мережі з'явилися знімки двох медичних довідок, виданих пацієнтові з COVID-19 в одній з лікарень в Київській області, в одну з яких медики вписали завищені дані про рівень кисню в крові, щоб виписати його з лікарні.

Відповідні фото опублікувала на своїй Facebook-сторінці відома волонтер, голова благодійного фонду "Свої" Леся Литвинова.

За її словами, медичні довідки були видані з проміжком трохи більше години. У першій з них була вказана сатурація (рівень кисню в крові) 72, яка не дозволяє виписувати хворого з медичного закладу.

"Не можна з сатурацією 72? Та не питання. Пацієнт чудесним чином за годину ривком поліпшується. Аж до показників 88-92. То уже можна? Ну і прекрасно", - сказано в підписі до опублікованих знімків.

Волонтер нарікає, що нікого така ситуація не хвилює. "Ні родичів, підганяють показники під "зручні". Ні лікарів, шльопають довідки з липовими цифрами, не обтяжуючи себе навіть заміною вихідного номера. Нікого", - скрушно зазначила Леся Литвинова.

Як повідомляв "Апостроф", вакцинація від COVID-19 дозволяє полегшити перебіг цього захворювання у випадку зараження коронавірусом у тих людей, які мають хронічні хвороби.