RU  UA

Після візиту Блінкена Україну чекають кадрові зміни: відомий політолог дав прогноз

Результати політики нової адміністрації президента США Джо Байдена щодо України вже видно по зменшенню впливу на президента Володимира Зеленського олігарха Ігоря Коломойського. Назрівають і інші важливі кадрові розклади в оточенні Зеленського, як, приміром, відсторонення від влади Андрія Єрмака.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, коментуючи візит Державного секретаря США Ентоні Блінкена в Україну 6 травня.

"Візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну був дуже успішним - сторони обговорили реалізацію стратегічного партнертства США і України", - заявив Піонтковський.

За словами політолога, критика на адресу української влади з боку США є свідченням того, що офіційний Вашингтон небайдужий до свого стратегічного партнера і підкреслює впевненість, що Україна піде шляхом реформ і стане частиною євроатлантичної спільноти.

"США підтримують Україну як в плані безпеки і оборони, так і в плані проведення необхідних реформ. Не будемо приховувати, завдяки позиції США одіозна фігура олігарха Ігоря Коломойського була "відтерта" від президенського офісу, де він не займав ніякої офіційної посади, але мав великі важелі впливу. Позиція США щодо транспарентності економіки України і недопущення олігархів до управління країною є частиною позитивного впливу США на Україну", - розповів політолог.

Після візиту Блінкена, за його словами, Україну чекають кадрові зміни на найвищому рівні.

"В Україні є ще одна фігура, яка порівняна з Коломойським за своїм негативним впливом на президента Зеленського. Це глава Офісу президента Андрій Єрмак. Я вважаю його не просто агентом впливу, а справжнім російським агентом. Про це говорить його антиукраїнська діяльність на посаді радника президента України і документи, які він підписував з Сурковим і Козаком. Ось таким же позитивним кроком стане вже назріле усунення Єрмака від влади", - резюмував Піонтковський.