RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Коли українців почнуть щепити другою дозою CoviShield и CoronaVac: названі дати

Повторно щепити українців вакциною Comirnaty почнуть 9 травня, вакциною CoronaVac - 11 травня. Вакциновані CoviShield зможуть отримати другу дозу з 19 травня.

Про це з посиланням на головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка повідомляє "Укрінформ".

"Хотів би сьогодні озвучити терміни, коли почнеться друге щеплення по кожній із вакцин. Зокрема, для CoviShield, який почали використовувати 24 лютого, інтервал між першим і другим щепленням 12 тижнів. Тому друге щеплення має розпочатися 19 травня", - заявив Ляшко.

Також головний санітарний лікар розповів, що вакциновані CoronaVac почнуть отримувати другу дозу з 11 травня, через 28 днів після введення першої, що відповідає протоколу. Оскільки для вакцини Comirnaty рекомендований інтервал між дозами становить 3 тижні, друге щеплення має початись уже 9 травня.

"Для того, щоб вакцинуватися від COVID-19, передусім потрібно бажання людини та наявність вакцини в кабінеті щеплення", - наголосив Ляшко та нагадав, що наявність декларації із сімейним лікарем не є обов'язковою умовою. За відсутності декларації бажаючий отримати щеплення має принести паспорт та ідентифікаційний код для внесення даних про вакцинацію до електронної системи.

Нагадаємо, "Апостроф" розповів про те, що потрібно знати людям з хронічними хворобами, які бажають отримати щеплення від коронавірусу.