RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

ЗСУ збили на Донбасі дві бойові "пташки" з Росії: фото

На Донбасі, в районі проведення операції Об’єднаних сил українські військовослужбовці збили безпілотні літальні апарати російсько-окупаційних військ. Його будуть використовувати як доказ причетності Росії до військового конфлікту на Сході України.

Про це повідомила пресслужба Операції об'єднаних сил на сторінці у Facebook 8 травня.

Так, 6 травня на Маріупольському напрямку, поблизу селища Гранітне, безпілотник-розвідувач "Тахіон" противника був подавлений засобами РЕБ та збитий вогнем зі стрілецької зброї. Як виявилось, цей БПЛА виготовляється ТОВ "Іжмаш – Безпілотні системи" РФ. Він знаходиться на озброєнні сухопутних військ Росії.

Безпілотник Фото: Facebook/Операція об'єднаних сил

"Слід підкреслити, що зафіксовані факти є прямими та незаперечними доказами російської військової агресії проти України. Вказані БПЛА будуть використані як доказ причетності Росії до військового конфлікту на Сході України", - наголосили у повідомленні.

БезпілотникФото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Зазначається, мета розвідувальних дій безпілотників РФ - видача цілевказань, коригування вогню, дистанційне мінування місцевості, а також скидання вибухових пристроїв.

БезпілотникФото: Facebook/Операція об'єднаних сил

"Підрозділи ЗС України, які залучені до виконання завдань в районі ООС, здійснюють активну та успішну боротьбу з БПЛА противника. Лише з початку травня цього року військовослужбовцями ООС збито два таких літальних апарати", - написала пресслужба Операції.

БезпілотникФото: Facebook/Операція об'єднаних сил

Зокрема, перший такий випадок стався 3 травня на Світлодарському напрямку, неподалік селища Новолуганське. Збитий безпілотник був переобладнаний для скидання боєприпасів та здійснення дистанційного мінування. Він містив компоненти, вироблені на підприємствах військового призначення Російської Федерації.

Як повідомляв раніше "Апостроф", військові ЗСУ збили ворожий безпілотник на Донбасі, який кружляв над кількома містами.