RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російські кораблі влаштували провокацію під час морських навчань України і США: фото

Російські кораблі ФСБ РФ намагалися зірвати морські навчання, під час яких військовослужбовці України та США відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі.

Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби.

Навчання відбулися у суботу, 8 травня, на відстані понад 100 морських миль від Одеси, і в них брали участь флагман Морської охорони Держприкордонслужби та корабель Берегової охорони США Hamilton.

В рамках навчань військові відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. Елементи спільного маневрування із нарощуванням складності, в тому числі й з відбиттям повітряного нападу, майже не довелось імітувати.

У Держприкордонслужбі повідомили, що кораблі ФСБ та ЧФ РФ пішли на провокацію та пильно стежили за діями військовослужбовців США та України. Один из кораблів нав’язливо кружляв.

"Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок по каналах міжнародної морської безпеки. Зухвале порушення норм міжнародного морського права ретельно зафіксовано і задокументовано українськими прикордонниками", - зазначили у прес-службі та додали, що дії окупантів не завадили партнерам відпрацювати маневри у морі.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Раніше ми розповідали, що в Україні випробували перші вітчизняні імітатори повітряної цілі.