RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названо авто, які українці найчастіше купують в салонах - попит на них зростає

У квітні зросли продажі нових автомобілів в Україні. Так, минулого місяця українці придбали 10 тис. авто в салонах. Цей показник перевищив березневий на 11% і на цілих 170% - квітневий 2020-го.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на дані RST.

Хто купує нові авто

Відзначається, що найбільше нові автомобілі купували мешканці столиці. У квітні кияни придбали понад 4 тис. машин. У тому ж місяці минулого року цей показник склав 1400 одиниць. У трійку лідерів з продажу авто увійшли також Дніпро та Одеса.

Всього у квітні 2021-го року реалізовано 10 тис. авто на загальну суму 330 млн доларів. За даними експертів, в тому ж місяці минулого року кількість проданих автомобілів склала 3700 одиниць.

Які автомобілі були популярні у квітні

Кількість куплених українцями у квітні кросоверів і позашляховиків склала понад 75% від усіх продажів в салонах.

Перше місце зайняла Toyota. Число куплених у квітні нових автомобілів цієї марки перевищило 1600. Також були популярні Renault, Kia, Skoda і Volkswagen.

Кросовер Kia Sportage лідирував серед моделей і покрив понад 6% квітневих продажів. Також українці часто купували Toyota RAV4 і Renault Duster.

За даними експертів, половину частки ринку зайняли авто за ціною в діапазоні від 17 до 35 тис. Середня ціна кожного автомобіля, який придбали у квітні 2021-го, становила майже 33 тис. доларів.

Нагадаємо, в Україні злетіли продажі авто з пробігом. Ми розповіли, які моделі автомобілів мають попит.