RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Був моральний тиск": Антоненко розповів про умови в СІЗО і "махінації" слідчих

Головний фігурант справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко розповів, що слідчі робили "махінації" під час спілкування з ним.

В інтерв'ю Watchers Media він зазначив, що в СІЗО вони нібито погоджувалися з тим, що на опублікованому відео з закладанням вибухівки показано не Антоненка.

При цьому під час судових засідань говорилося, що саме він присутній на кадрах.

"В ІТТ слідчі, коли зі мною говорили, погоджувалися, що на відеозаписах - інші люди. Наприклад, у чоловіка там здорова дупа, великі плечі. А ще у нього чорне волосся, його на скронях видно. Я показував слідчим свої фото з 2016 року , на них видно, що у мене зачіска інша, борода інша, інше. І мені слідчі говорили: "Сергійович, ну ми не можемо це сказати", - сказав він.

За його словами, слідчі все прекрасно бачили і знали, але нібито виконували "злочинні накази".

Також Антоненко зізнався, що проти нього не було фізичного тиску, але був моральний.

Зокрема, йому забороняли використовувати засоби гігієни, забрали теплі речі.

"Тобто до того все було добре, а потім щось раптово змінилося. І ця заборона нібито була для того, щоб я не змінив свою зовнішність. В результаті я три тижні ходив зарослий ... Це теж такий елемент тиску. І приходить до мене якось слідчий на прізвище Катинський. Я в нього запитую: "Що це за заборона речей?" А він такий: "Яка заборона? Не може бути! Це Вася Бирко (слідчий у справі - ред.) таке вигадав? . А у Катинського за спиною стоїть поліцейський, що чергує в коридорі, і тицяє в слідчого пальцем. Мовляв: "Це його ідея". Нарешті, через деякий час речі повернули" , - згадав він.

Також він розповів, що Катинський нібито додавав до матеріалу справи відомості, які її не торкалися.

Нагадаємо, що будучи в СІЗО Андрій Антоненко написав листа, в якому заявив про загрозу своєму життю.