RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Раритетний український позашляховик засвітився в Голландії - коштує півмільйона: фото

Легендарний український водоплавний позашляховик ЛуАЗ, 1983 року випуску, виставлено на продаж власником, який перебуває в Нідерландах.

Про це стало відомо з оголошення на сайті з продажу автомобілів reezocar.

Майже сорокарічний ЛуАЗ 967М має пробіг менше 4 тисяч кілометрів. Судячи з номерних знаків, він зареєстрований в Нідерландах.

Цей автомобіль є рідкісним не тільки для Європи, але і для України. Водоплавний ЛуАЗ 967 було створено для використання підрозділами повітряно-десантних військ, еліти радянської армії. Він служив для евакуації поранених, підвезення боєприпасів, буксирування. На ньому було передбачено установку окремих видів озброєння.

У вільний продаж позашляховик надійшов в цивільній версії з приставкою "М". Не дивлячись на вік і радянську якість збірки, ціна автомобіля досить висока - 15 тисяч євро (близько півмільйона гривень).

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Хмельницькій області знайшли раритетний український позашляховик ЛуАЗ, відомий під назвою "Волинець", якому 32 роки. Автомобіль знаходиться в прекрасному стані, адже всі ці роки він простояв в гаражі.