RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

"Трубу Медведчука" можуть повернути в держвласність: спливли гучні деталі

Фонд державного майна України подав позов до суду з проханням визнати за Україною право власності на українську ділянку нафтопродуктопроводу "Самара-Західний напрямок", який пов'язували з оточенням кума Володимира Путіна народним депутатом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

ФДМУ також просить суд скасувати держреєстрацію права власності на трубопровід ТОВ "ПрикарпатЗахідтранс", яка керувала цим об'єктом і С-Західного акціонерного товариства трубопровідного транспорту нафтопродуктів.

У рішенні подати позов до ФДМ посилаються на розслідування НАБУ у цій справі.

НАБУ підозрює експерта з Інституту азотної промисловості і продуктів органічного синтезу в наданні помилкового висновку, на підставі якого суд в 2017 році відмовився визнати право власності України на трубопровід. В результаті він перейшов під контроль ПрикарпатЗахідтранс.

23 лютого, Вищий антикорупційний суд України на підставі доказів, зібраних спільно СБУ, НАБУ, САП та ОГП, наклав арешт на частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок", незаконне вибуття якого з державної власності правоохоронці розслідують у межах спільної слідчої групи.

Читайте також матеріал "Апострофа": Дизель-шоу Зеленського: що буде з цінами на дизпаливо після зупинки "труби Медведчука".