RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тепер ще й теракт: скандальному екс-нардепу Семенченку пред'явили нову підозру

Екс-нардепу Семену Семенченку, якого СБУ звинувачує в створенні воєнізованого збройного формування, повідомили про підозру ще й за фактом терористичного акту.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, він в липні 2019 організував обстріл будівлі українського телевізійного каналу з протитанкового гранатомета. Для цього він залучив двох учасників підлеглого йому не передбаченого законами України збройного формування. У червні 2019 вони провели розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу для визначення оптимального способу здійснення теракту, шляхів відходу з місця злочину, наявності камер відеоспостереження тощо.

Відзначається також, що Семенченко організував передачу грошей з метою придбання транспорту та інших засобів, необхідних для вчинення злочину. За його задумом вони нібито повинні були придбати автомобіль, "начинити" його вибухівкою і підірвати біля будівлі телеканалу у встановлений час.

"Згодом виконавці злочину переконали його вчинити терористичний акт шляхом обстрілу будівлі телеканалу з протитанкового гранатомета. Вчинення цього злочину відразу було використано представниками держави-агресора в гібридної війні проти нашої країни", - йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуків за місцем проживання організатора і виконавців злочину правоохоронці виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій.

Відзначимо, в повідомленні Офісу генпрокурора прізвище підозрюваного не вказується, але повідомляється, що екс-нардеп, про якого йдеться, вже отримав підозру в кінці березня у справі про створення ПВК. Таким чином стає ясно, що мова йде саме про Семенченка та його участю в обстрілі телеканалу "112" з гранатомета влітку 2019 року.

Як повідомляв "Апостроф", Семен Семенченко в кінці березня потрапив до лікарні після засідання суду через погіршення стану здоров'я.