RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Субсидії по-новому: в Мінсоцполітики назвали порядок оформлення допомоги

З травня в Україні змінилися правила отримання житлових субсидій. Для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву та декларацію. Українцям на переоформлення субсидій дали п'ять місяців.

Про це йдеться в пресслужбі Мінсоцполітики.

На підставі документів, поданих протягом неопалювального періоду, тобто в травні - вересні 2021 року житлову субсидію буде призначено з травня 2021 року.

Способи звернення за оформленням субсидії

  • через уповноважених осіб територіальних громад (в тому числі старостати) і ЦНАП;
  • безпосередньо в структурні підрозділи з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна відправити поштою на адресу органу соцзахисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщений на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики.

Бланки заяви та декларації можна роздрукувати з офіційного сайту Мінсоцполітики з метою їх надання в паперовій формі особисто або для надсилання поштою до органів соціального захисту населення, уповноважених посадових осіб виконавчого органу ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адмінпослуг.

"Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів", - зазначили у пресслужбі відомства.

Таким чином, усім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення. При цьому строк розгляду документів у таких випадках скорочується в тричі з 30 до 10 днів

Нагадаємо, в етері Апостроф Live на Апостроф TV народний депутат України від фракції "Батьківщина" Михайло Цимбалюкрозповів про наслідки ліквідації комісій по нарахуванню субсидій.