RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Україну накриють сильні дощі, на початку червня вдарять заморозки: синоптики здивували прогнозом

Теплі вихідні 15 і 16 травня будуть короткочасними, адже вже зовсім скоро на території всієї України можуть початися дощі, також синоптики лякають заморозками в кінці травня.

"Пекельна" спека буде чергуватися з бурями: синоптик дав прогноз на літо в Україні

Про це пише "Обозреватель".

Провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило розповів "Обозревателю", що з неділі, 16 травня, можуть спостерігатися окремі короткочасні дощі. Опади принесуть атмосферні фронти, які прийдуть в країну спочатку із заходу, а потім з південного сходу.

Він поінформував, що 17, 18 і 19 травня, дощі посиляться, а подекуди навіть з грозами. Незважаючи на затягнуте сірими хмарами небо і вогкість, істотного похолодання не очікується. Як додав Мурмило, найпотужніша злива буде 17 числа, потім опади будуть не такими сильними.

Синоптик уточнив, що з понеділка по середу, 17-19 травня, температура знизиться всього на 2-3 градуси. Також з 19 травня дощі повинні припинитися, але погода буде прохолодною.

За його словами, справжньої літньої теплої погоди поки чекати не варто. Більш того, в кінці травні українців чекає сильне похолодання, можливі заморозки.

Завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила "Обозревателю", що травень 2021 року подібний травня, який був характерний для 1980-х років.

"Травень йде спокійно. І теплі, і холодні дні в межах тих норм, які були завжди ... За моїми розрахунками, до кінця місяця очікується різке похолодання. Воно піде і на початок червня. На початку червня можуть бути заморозки. Це те, що було розраховано. А як воно вийде, подивимося", - попередила вона.

Нагадаємо, народний синоптик Леонід Горбань розповів, яким буде літо в 2021 році в Україні.