RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Відпочинок на Азовському морі 2021: куди можна поїхати і які ціни

Другий рік поспіль українці будуть проводити свої літні відпустки в умовах пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. Тому все частіше наші співвітчизники обирають для свого відпочинку мальовничі місця в Україні.

Видання dnepr.info розповіло про маловідомі курорти на Азовському узбережжі і вартість такого відпочинку.

На березі Азовського моря є багато селищ і містечок, які не настільки популярні серед туристів, як Бердянськ чи Кирилівка, проте мають все необхідне для гарного відпочинку: піщаний пляж, море і численні розваги. Відвідавши деякі з них можна побачити пам'ятники архітектури, залишки фортеці, диких птахів.

Новопетрівка

Селище Новопетрівка знаходиться в 12 кілометрах від Бердянська. Тут є вихід до моря - берегова смуга піщаного пляжу триває близько двох кілометрів. Відпочинок сподобається тим, хто не любить шуму. У селищі є ринок, магазини, кафе, аптеки і навіть дикий пляж. До кінця травня температура води тут прогрівається до +20 градусів, а в серпні може доходити і до +30. Ціни на житло тут стартують від 100-150 грн з людини за проживання в номері без зручностей і доходить до 500 грн на добу з відпочиваючого за номер в готелі або пансіонаті.

Місцеві жителі організовують поїздки до Бердянська - в аквапарк і в зоопарк. У самому селі можна подивитися залишки земних валів "Петровської фортеці". Вони знаходяться у гирла річки Берди. Фортеця входила в число семи фортець Дніпровської оборонної лінії, спорудженої в другій половині XVIII століття вздовж правого берега річки Конки, що впадає в Дніпро, і лівого берега річки Берди, що впадає в Азовське море.

Приморськ

Приморськ - невелике містечко в Запорізькій області. Тут є два ринки, кілька магазинів, банкомат і сквери для прогулянок. Обладнані пляжі - тільки на території баз відпочинку. Там же є бари, кафе і дискотеки. Берег моря - піщаний. Один день проживання в приватному секторі тут обійдеться від 100 до 250 грн з людини. Орендувати однокімнатну квартиру коштуватиме близько 600 грн, а номер з усіма зручностями обійдеться в 700 грн з людини. Люкс здають по 1200 грн на добу. Тут можна відправитися на екскурсії - в заповідники на Обіточної косі, Бирючий острів і в "Асканію Нову". Головна визначна пам'ятка Приморська - Свято-Троїцький храм, який визнано державним пам'ятником архітектури.

Набережне

Селище Набережне знаходиться в Приморському районі неподалік від Обіточної коси. Вся берегова лінія селища - це піщаний пляж. У селищі працює близько 10 баз відпочинку, житло можна орендувати і в приватному секторі. Населення селища складає всього 100 осіб. Це ідеальне місце для тих, хто любить тихий, спокійний і відокремлений відпочинок. На території баз відпочинку є магазинчики і невеликі кафе. За розвагами потрібно буде їхати в Приморськ.

На самій косі розташований ландшафтний заказник "Обіточна коса" - це оазис дикої природи. Тут можна побачити бакланів, чайок, диких качок і фазанів. Вартість проживання в Набережному становить від 220 до 800 грн за двомісний номер.

Приморський посад

Селище Приморський посад знаходиться в Приазовському районі Запорізької області. В ньому немає гамірних барів або дискотек, а інфраструктура розвинена слабо. У центрі села є кілька магазинів, кафе і аптек. Біля великих баз відпочинку є традиційні морські розваги - гірки, "таблетка", "банан". Власних пам'яток в Приморському посаді немає, але можна відправитися на екскурсії до заповідників "Кам'яна могила", "Асканія-Нова" або на острів Хортиця. За бажанням можна покататися в аквапарку Кирилівки. Житло економ-класу тут обійдеться від 100 грн з людини, за номер зі зручностями попросять в середньому 650 грн з людини.

Новокостянтинівка

Село Новокостянтинівка знаходиться неподалік Приморського посада. Місцеві називають своє селище Тубала. Пляж тут піщаний, поруч з селом знаходяться популярні грязьові лимани і 17 мінеральних джерел. Відпочити тут можна на базі відпочинку або в приватному секторі. Тут є магазинчики, кафе. На території баз відпочинку є зоопарк, кінотеатр, на пляжі вечорами влаштовують дискотеки.

Пам'яток тут теж немає, але з екскурсією можна поїхати в Приазовський краєзнавчий музей, Албанську садибу або заповідник "Кам'яна могила". Зняти кімнату в Тубалі обійдеться від 100 до 500 грн на добу з людини, в залежності від умов. У селищі є наметове містечко, обладнане зручностями.

Як повідомляв "Апостроф", українські бази відпочинку дивляться на літній сезон з оптимізмом, вже зараз більше половини місць в Кирилівці заброньовані.