RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Популярна оздоровниця на Чорному морі: які ціни і як доїхати на курорт в Скадовську

В 2021 році, які в 2020 році, українці будуть проводити свої літні відпустки в умовах пандемії коронавірусу і карантинних обмежень. Тому все частіше наші співвітчизники обирають для свого відпочинку мальовничі місця в Україні, серед яких місто Скадовськ в Херсонській області.

"Апостроф" продовжує розповідати про українські курорти і вартість відпочинку на них.

Скадовськ - це невелике і дуже мальовниче, гостинне місто з багатою історією, засноване в IX столітті. На сьогоднішній день - це популярний курорт, який користується попитом у жителів України і країн ближнього зарубіжжя. Завдяки вигідному географічному розташуванню на березі Джарилгацької затоки Чорного моря місто відоме як морський курорт досить давно.

Один з головних лікувальних факторів здравниці - морська вода і повітря, що містять йод в більш високій концентрації, що пов'язано це з особливостями Джарилгацької затоки. Там ростуть цілі колонії водоростей, які є постачальниками корисних для організму мінералів. Ще один лікувальний фактор курорту - лікувальні грязі.

Головний критерій, який вигідно відрізняє це місто від інших курортів - демократичні ціни на оренду житла. На березі моря розташовані санаторії, бази відпочинку та пансіонати. Недорого відпочити можна і в приватному секторі - як в невеликих приватних домоволодіннях, так і міні-готелях.

Ціни коливаються від 100-200 гривень на особу в помешканні без зручностей і до оренди однокімнатної квартири за 500-800 гривень за добу. Орендувати будиночок біля моря можна за 1,5 - 3 тисячі гривень за добу.

Відпочити можна і в отелях, яких в Скадовську достатньо. Ціни за добу проживання в отелях коливаються від 750 грн до 1800 гривень.

Доїхати до Скадовська найпростіше з Херсона, автобуси курсують кожні 20-30 хвилин з автовокзалу та залізничного вокзалу по наповненню.

Прямі автобуси до Скадовська ходять з Дніпра і Кривого Рогу, а також туристичні автобуси їх Києва, Чернігова, Черкас та Львова, які ходять в літній період з різних регіонів.

Як повідомляв "Апостроф", українські бази відпочинку дивляться на літній сезон з оптимізмом, вже зараз більше половини місць в Кирилівці заброньовані.