RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

В Україні затримали двох найвпливовіших "злодіїв в законі": фото і всі подробиці

Поліція затримала двох найвпливовіших в Україні "злодіїв в законі" на прізвиська "Умка" і "Лаша Сван", яким інкримінують встановлення і поширення злочинного впливу (стаття 255-1 ККУ).

Про це повідомляє Національна поліція.

Правоохоронці встановили всі сфери їх діяльності і зв'язку. Відзначається, що затримані утворювали злочинні угруповання і контролювали через своїх представників криміналітет в країні, підбурювали до вчинення нових злочинів і приводили до появи додаткових загроз для безпеки громадян.

Як повідомили в поліції, за затриманими спостерігали більше року. Відомо, що "Умка", коронований в 2014 році, і "Лаша Сван", "злодій в законі" з 1995-го, отримали свої "звання" від топ-представників російського кримінального світу. Вони вважалися одними з найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні і контролювали криміналітет одразу в декількох областях - Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частини Західного регіону.

"Умку" затримали в аеропорту Дніпра при спробі виїхати з країни, а "Лашу Свана" - в готелі.

Як повідомляв "Апостроф", 14 травня, в ході засідання РНБО були введені санкції проти так званих "злодіїв в законі" і іноземних кримінальних "авторитетів". Президент Володимир Зеленський, розповідаючи про підсумки засідання, заявив, що зробить все, щоб кількість "злодіїв в законі" в Україні дорівнювала нулю.