RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Окупанти в Криму винесли вирок українському відеоблогеру - звинуватили в екстремізмі

22-річний житель Одеси Олександр Долженков засуджений до одного року позбавлення волі "за створення екстремістської спільноти".

Про це інформує прес-служба Кримської правозахисної групи.

Повідомляється, що вирок українцю виніс підконтрольний Кремлю суддя Олексій Нанаров.

Окупаційна влада стверджує, що 2018 році громадянин України Д створив в соцмережі групу, розробив статут, структуру, символіку екстремістської спільноти з метою повернення Республіки Крим та м.Севастополя під юрисдикцію України, активно вербував її членів з числа жителів Кримського півострова, закликав до вчиненні протиправних дій".

22-річний Олександр Долженков приїхав до Криму в 2020 році і його відразу ж затримали співробітники ФСБ РФ. З огляду на "пом'якшувальні обставини", окупаційний суд засудив громадянина України до одного року позбавлення волі в колонії загального режиму з позбавленням права займатися діяльністю, пов'язаною з адмініструванням сайтів, спільнот (груп в соцмережах) з використанням електронних і інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі мережі "Інтернет", терміном на 1 рік.

Олександр Долженков є геолог за освітою, він закінчив Одеський національний університет імені І.І. Мечникова. У 22-річного українця є однойменний YouTube-канал, де він викладає відеоблог про подорожі по Україні і деяким країнам Європі (на каналі 186 підписників - ред.).

Раніше ми розповідали, що суд в окупованому Криму виніс вирок ще одному українцю.