RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кабмін знову змінив порядок отримання субсидії: кого стосуватимуться нововведення

Кабмін вніс зміни до нового порядку оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який почав діяти з 1 травня. Зокрема, субсидії для українців, які отримували їх раніше, будуть перепризначені на новий період автоматично – нових документів подавати не потрібно.

Про це повідомляє прем'єрміністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, нові правила з травня повинні були забезпечити справедливе нарахування житлової субсидії тим людям, які її дійсно потребують. Після аналізу ситуації, уряд вніс зміни - тепер українцям, які відповідають вимогам нарахування житлової субсидії, допомога перепризначатиметься автоматично.

"Так, змінами передбачено не враховувати доходи від розміщення депозитів при призначенні субсидії, збільшити допустиму суму коштів на депозитному рахунку до 100 тис. грн, не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності, а також ті, які розташовані в сільській місцевості. Такі зміни дозволять призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично", - зазначив Шмигаль.

Однак, зміни торкнуться лише 15% від усіх домогосподарств, яким необхідно буде оновити документи.

Раніше "Апостроф" писав, що в Україні будуть по-новому призначати субсидії, що саме зміниться.