RU  UA

Обережно, небо зачиняється: Київ і Мінськ востаннє "обмінялися" рейсами

В ніч проти 26 травня Україна повністю припиняє авіасполучення з Білоруссю. Останній рейс вилетів у Мінськ біля 20:00, а борт із Білорусі приземлився на українському летовищі о 19:20. Щодня авіаційний пасажиропотік між країнами складав близько тисячі людей.

Як реагують пасажири на заборону польотів і чи вже складають інакші маршрути - дивіться в сюжеті Апостроф News на Апостроф TV.

В аеропорту люди виглядали напруженими та поспішали якнайшвидше пройти реєстрацію. Дехто перекроїв свої плани, аби встигнути повернутися до Білорусі. Ще одна пасажирка купила останній квиток на рейс та суттєво за нього переплатила.

"Я прилетіла з хлопцем, тому що він по роботі тут знаходиться на цю мить. Цей квиток, який ми купили, був останнім, тож в разі чого можна було б не повертатися. Реакція української влади, Європи та інших країн - зрозуміла, тому що те, що трапилося, не піддається жодному нормальному поясненню", - зазначила пасажирка.

Люди вже думають над новими маршрутами, якими вони зможуть повернутися до України.

"Пересування громадян, які не задіяні у політиці, бізнес-відносини страждають через це. Можливо, якщо не закриють наземний кордон, то їздитиму через нього", - розповів чоловік, що прямує до Білорусі останнім рейсом.

"Я думаю, що Кишинів, Стамбул чи Рига - будуть інші варіанти, мабуть. Я ще не знаю", - додав інший пасажир.

Ще один рейс з Білорусі мав приземлитися у київському аеропорті "Жуляни" о 23:40. Утім його скасували в останній момент. Тож борт, який прилетів із Мінська о 19:20 був останнім на період заборони.

Журналістка Апостроф TV Олена Кроліцька змогла поспілкуватися і з пасажирами цього рейсу. Люди були обурені забороною на польоти у небі над Білоруссю, але є й ті, хто розуміє такі дії зі сторони МЗС.

"Я збирала валізи дуже швидко та летіла дуже швидко. Людей було багато, у літаку, здається, всі місця були зайняті. Політично це рішення, може і правильно, але для людей це, звісно, створює незручності", - заявила жінка, яка прилетіла з Мінська.

"Це було більше схоже на евакуацію, ніж на еміграцію", - зауважив чоловік.

"Хотілося б, щоб це якнайшвидше вирішилося. Мені довелося летіти цим рейсом, тому що наступний вже скасували. Так, я заплатив більше, ніж зазвичай, але вибору не було", - додав пасажир цього ж рейсу.