RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Спека, тропічні дощі і бурі: синоптик дав докладний прогноз погоди на літо

Через кілька днів в Україну прийде календарне літо, яке цього року буде спекотним і дощовим.

Про синоптичну ситуацію по місяцях розповів народний синоптик Леонід Горбань, пише "Сегодня".

Червень

Початок місяця буде теплим і дощовим. Перші десять днів буде дощити через день-два, а в 10-х числах пройдуть зливи з грозою, місцями з градом. Після цього буде два тижні сухої не спекотної погоди, вдень до + 26-28 градусів, вночі +16-18 градусів. З 23 по 27 червня Україну накриє потужний циклон - буде тепло, але дощитиме.

Липень

Липень буде "тропічним" - спека, зливи з грозами, бурі. Перша буря накриє Україну з 1 по 4 липня, при цьому буде жарко. Після дощів на 4-5 днів прийде спека. З 8-го по 12-е число також вірогідні буря, грози, град. Потім знову вийде сонце, прийде спека і висока вологість. У липні буде до +35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40. 21-22 липня пройдуть потужні зливи.

Серпень

Останній місяць літа буде посушливим - дощів майже не буде, настане спека. У перший тиждень серпня очікуються дві невеликі майже бездощові бурі, потім опади припиняться, а стовпчик термометра з кожним днем буде повзти все вище і вище. До середини місяця вдень очікується під +40 при майже повній відсутності хмар. Після 18-го "запахне осінню", температура на 2-3 дні різко знизиться до +20-22 градусів. Попрощається з нами літо проливним дощем.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 28 травня, на значній частині України очікуються зливи з грозами, місцями можливий град.