RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

В Україну привезли вакцину компанії Johnson&Johnson: кого будуть вакцинувати незареєстрованим препаратом

МОЗ дозволив ввезти в Україну 500 доз вакцини від коронавірусу Janssen виробництва компанії Johnson&Johnson для вакцинації працівників компанії зі США.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, пише "Укрінформ".

"Вакцина виробництва Johnson&Johnson ще не зареєстрована в Україні. 500 доз цієї вакцини були завезені на територію нашої держави відповідно до затвердженого порядку ввезення незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів виключно для вакцинації працівників приватної компанії, яка оплатила її вартість, організувала доставку і забезпечила дотримання температурного режиму", - відзначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Так як з співробітники компанії працюють на Алясці в сфері рибальства, вакцинація сертифікованою в США вакциною є вимогою в'їзду на територію США.

14 травня МОЗ видав наказ про дозвіл ввезення на територію України вакцини Johnson&Johnson для подальшої вакцинації працівників компанії. Приватна компанія надала відомству всі необхідні документи.

Відзначається, що станом на ранок 27 травня вакцинацію препаратом Janssen отримали 224 українця.

Як повідомляв "Апостроф", Україна звернеться до Білого Дому з проханням надати вакцину від коронавірусу. Відповідне доручення глава МЗС Дмитро Кулеба дав послу України в США Оксані Маркаровій.