RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

На Донбасі бойовики скинули заборонені міни у двір житлового будинку: відео

В п'ятницю, 28 травня, на Донбасі країна-агресор скинула на подвір’я одного з будинків мирного жителя селища Гранітного міни.

Про це повідомляють на офіційній сторінці 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Оперативного командування "Схід" Сухопутних військ Збройних сил України 30 травня.

Зазначається, такі міни заборонені відповідними конвенціями.

"Ці міни заборонені відповідними конвенціями, але ж коли це зупиняло російсько-окупаційні війська. Особливий цинізм у тому, що знаходження поруч цивільного населення, за долю якого окупанти "нібито-то так вболівають" - їх не хвилює", - йдеться у репортажі про подію Телерадіостудії МО України "Бриз".

За словами військовослужбовця ЗС України, на подвір’я одного з будинків селища було скинуто дві міни. Людей евакуювали. Наразі тривають пошуки другої касети та ще наявність інших вибухових знарядь.

Нагадаємо, на Донбасі спостерігається тенденція до подальшого загострення ситуації. Про що в ефірі Апостроф TV розповів генерал-майор запасу, військовий дипломат Петро Гаращук. Він зазначив, що українці повинні дякувати нашому солдату за те, що він там, на сході.