RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Говоримо про "золоту середину": Ляшко розповів про ослаблення карантину і темпи вакцинації в Україні

В Україні 25 травня всі області перейшли в "жовту" зону карантину, в зв'язку з чим на літній період карантинні обмеження можуть послабити.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише "ТСН".

"Уже є карантинна втома, пандемічна втома. Тому коли у нас стабілізація епідситуації, можна трохи відкрити, зробити певні послаблення", - зазначив він.

Ляшко додав, що в умовах відсутності спалаху захворюваності можна говорити про "золоту середину" між медичною системою і економікою.

Крім того, глава МОЗ пояснив, що повільні темпи вакцинації в Україні пояснюються недостатньою кількістю вакцин.

"Все залежить від кількості вакцини, яка є на території України. Ми не можемо, її зараз немає в тій достатній кількості, щоб повністю завантажити всі платформи, які є", - зазначив Ляшко.

За його словами, на даний момент в Україні є півтора мільйона доз вакцини "Короновак" і півмільйона "Пфайзер" ще півмільйона має надійти найближчим часом, і стільки ж наша країна 7 червня має отримати в рамках "Ковакс".

"Уже оформляються документи на поставку вакцини "АстраЗенека". Уже в червні у нас має бути перший такий старт, коли велика кількість вакцини одночасно буде на території України. Це дозволить наростити темпи щеплень", - сказав міністр.

Ляшко наголосив, що його політика на посаді глави МОЗ буде відрізнятися від попередників, перш за все, "відкритістю, відвертістю, прозорістю і впевненістю".

"Ми будемо говорити, що виходить, і ми будемо говорити, що не виходить. Тому жодного популізму", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", Кабінет міністрів України готує зміни в адаптивний карантин, зокрема планують наблизити індикатори "зеленої" зони країни до діючих на даний момент в Євросоюзі.