RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Відпочинок на Чорному та Азовському морі 2021: куди поїхати і скільки буде коштувати

Тим, хто не буде їхати за кордон в свою відпустку, варто придивитися до курортів Азовського і Чорного морів. Тут відпочинок можна підібрати на будь-який смак і гаманець.

"Апостроф" зібрав інформацію про найпопулярніші і бюджетні приморські курортні селища і міста України.

Курорти Азовського моря

Самим бюджетним в Україні залишається відпочинок на Азовському морі. Це Генічеськ, Щасливцеве, Арабатська Стрілка, Бердянськ, Степанівка-1, Приморськ, Білосарайська коса, Мелекіно, Урзуф, Юріївка, Ялта Азовська.

Тільки в Кирилівці і на Федотової косі намагаються тримати високу цінову планку. Воно й зрозуміло. Туди з'їжджається молодь, щоб потанцювати в місцевих клубах і покурити кальян на пляжі, для дітей тут також роздолля - є дельфінарій, аквапарк, луна-парк, сафарі-парк, батути і водні гірки на пляжах.

Вибір житла: приватний сектор, відреставровані бази відпочинку, наметове містечко і готелі. На Федотової коси зосереджена основна частина інфраструктури курорту Кирилівки. Тут також є бази відпочинку, готелі, пансіонати, кафе і ринки. В кінці Федотової коси знаходиться маленьке селище Степок, який примикає до заказнику Бирючий острів.

Ціни в Кирилівці на житло в приватному секторі починаються від 70 грн з людини без харчування, а в номерах без зручностей - від 100-150 грн з людини. На Федотової коси ціни вище - від 200 грн.

Ціни в Кирилівці в 2021 році

  • Економ (без вигод в номері) - 100-150 грн;
  • Стандарт (з вигодами на території) - 150-250 грн;
  • Стандарт покращений (з вигодами в номері) - 200-350 грн;
  • Напівлюкс - 300-450 грн;
  • Люкс - 400-600 грн.

Бердянськ

Бердянськ Фото: vistan.com.ua

Тут ціни на житло стартують від 300 гривень за номер. Двомісні номери зі сніданками обійдуться близько 800 гривень. А за розкішний номер в готелі на першій лінії, де все включено, можуть попросити і по 5000 гривень за ніч.

У Бердянську обов'язково слід з'їздити на косу, яка давно стала самостійним курортом. Зараз там працює близько ста баз відпочинку та оздоровчих закладів. Також в місті є аквапарк (дорослий квиток - 580 гривень), дельфінарій (200 грн вхід) і зоопарк (200 гривень для дорослих і 150 для дітей).

Генічеськ

Море тут дуже дрібне і тепле, а центральний пляж Генічеська і зовсім називають дитячим через невеликої глибини. Туристів на цей курорт також привертає солоне озеро Сиваш з оздоровчими грязями. Крім того, в Генічеську більш розвинений рівень сервісу, житла, обладнання пляжу і зон відпочинку.

Але при цьому ціна оренди житла тут найчастіше нижчі, ніж на Арабатській стрілці. У сезон 2021 року житло економ-класу можна буде підібрати і від 100 грн за людину, а номери з вигодами - від 150-300 грн.

Арабатська стрілка простяглася на багато десятків кілометрів від Генічеська в сторону Кримського півострова. Тут знаходяться три невеликих селища з чистими пляжами, в які з'їжджаються відпочиваючі: Генічеська Гірка, Щасливцеве та Стрілкове, а також гарячі джерела і солоні озера з покладами лікувальних грязей. На стрілку можна з наметами.

Приморський Посад

Цей курорт вважається екологічно чистим, оскільки він значно віддалена від промислових об'єктів, залізниці і шосе. Також в Примпосад є джерела води, які за бальнеологічному типу близькі до мінеральних вод "Миргородська", "Нафтуся" і "Свалява".

Житло можна зняти в пансіонатах, на базах відпочинку і в приватному секторі. Ціни влітку починаються від 100-200 гривень з людини за номер без зручностей, на покращений - від 200-300 грн.

Курорти Чорного моря

Одеса

Ціни на відпочинок в Одесі зазвичай ростуть до самого серпня. Зараз можна орендувати житло не біля моря від 400 грн на добу, а в середині липня ціна досягне і 1000 грн. Сама бюджетна готель на пляжі обійдеться в 1800 грн, а ось люксовая з закритим басейном і панорамними вікнами з видом на море - від 5500 гривень на добу. Ціни на їжу в Одесі також залишаються досить високими: готові обіди і вечері на одну людину в середньому коштують 300 грн.

Санжейка

Санжейка Фото: kirillovka.ks.ua

Це село знаходиться всього в 35 кілометрах від Одеси, але при цьому море тут досить чисте, а пляжі - піщані і малолюдні. З пуск до моря облаштований тільки в центральній частині Санжейки. В інших місцях доведеться спускатися до моря по вирізаним в схилах доріжках або сходинках.

Затока

Селище міського типу Затока - це один з найпопулярніших розвиваються українських курортів. Він розташований на Будакській косі, між Дністровським лиманом і Чорним морем. На пляжі пісок чистий і невеликий, дно моря пологе.

Найнижчі ціни в Затоці (по 70-150 грн за одного) пропонує приватний сектор, як правило, з боку лиману і далеко від моря. На базі відпочинку в номерах з кондиціонером і душем попросять вже 300 грн з людини, а ось в готелях ціни будуть кусатися - до 7000 грн за ніч.

Пляжі Затоки плавно переходять в пляжі Кароліно-Бугаз. Цей курорт традиційно вважається елітним і одним з найбільш екологічно чистих місць на чорноморському узбережжі. Він знаходиться в 40 хвилинах їзди на машині на південному заході від Одеси.

Залізний Порт

Українцям тут подобаються широкі піщані пляжі і пологий захід у море. При цьому центр Залізного Порту багатолюдний і галасливий.

Трохи західніше селища починається природоохоронна заповідна зона. Як і всюди, ціни на житло тут можна знайти абсолютно різні: від 100 грн на віддалі від моря в приватному секторі і від 200 грн за номер в готелі в 5 хвилинах від моря.

Коблево

Бази відпочинку в Коблево, готелі і пансіонати знаходяться не в самому селі, а в курортній зоні. Підібрати житло в Коблево можна в залежності від фінансових можливостей: від 150 грн в номері "економ", від 200 грн - в номері "стандарт", від 400 грн - в номері "напівлюкс". Однак ціни будуть вище в липні і серпні.

Лазурне

Лазурне Фото: kirillovka.ks.ua

Лазурне відомо розташуванням - курорт омиває Чорне море і Джарилгацької затоки. Саме від Лазурного ближче добиратися до острова Джа, який відомий як "Українські Мальдіви" завдяки блакитної прозорій воді. Також недалеко звідси знаходиться біосферний заповідник Асканія Нова, пустеля Олешківські піски і багато інших природних і рукотворні пам'ятки.

Залежно від сезону і умов проживання, ціни на оренду житла змінюються в діапазоні від 100 до 450 грн на добу.

Скадовськ

Цей курорт на Чорному морі як не можна краще підійде для відпочинку з дітьми через дрібну прибережної смуги. Скадовськ славиться своїм м'яким кліматом, який сприяє лікуванню і профілактиці захворювань верхніх дихальних шляхів. Також відомо, що в тут знаходиться найбільша кількість дитячих таборів в Україні.

Готелі на березі недорогі, але приватний сектор користується більшою популярністю.

Також серед самих бюджетних курортів на Чорному морі слід виділити такі селища, як Лебедівка, Рибаківка, Курортне, Миколаївка, Катранка і Вапнярка. Ці місця трохи занедбані і глухі, але в цьому є свої переваги: чисті широкі і безлюдні пляжі, прозоре море, рибалка, невисокі ціни на житло і харчування.

Нагадаємо, де ще можна дешево відпочити на море в Україні.