RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Дика природа і безлюдні пляжі: ціни і як доїхати до маловідомих місць на Азовському морі

Пандемія коронавірусу наклала свій відбиток на плани українців щодо літнього відпочинку, однак в цьому є і плюси: багато хто відкрив для себе невідомі раніше мальовничі місця в Україні.

Журналісти видання Inform.zp.ua назвали маловідомі курорти Азовського узбережжя з чудовими краєвидами і чистими пляжами, де можна відпочити влітку.

Коса Обіточна

Обіточна коса - це піщана коса на узбережжі Азовського моря, яка впадає в море між Обіточною і Бердянською затоками. Тут, як і в інших диких місцях, широкі пляжі з чистим піском і прозорим морем. Це місце незайманої природи, де немає слідів цивілізації. Сама Обіточна коса вважається заповідником.

Туристи можуть зупинитися на ночівлю на базах відпочинку або готелях Приморська або ж розбивши намет на узбережжі. Оренда житла в Приморську на Азовському морі в 2021 році обійдеться від 100-500 гривень за добу (вартість за одну людину).

Селище Набережне

Набережне розташовується поблизу Приморська, біля основи Обіточної коси. На території селища є бази відпочинку, оздоровчий центр, архітектурні пам'ятки і гостьові будинки. У Набережному просторі і чисті пляжі, немає приватних закритих зон і шуму. Місце сподобається любителям спокійного і тихого відпочинку, а також для сімейного відпочинку з дітьми.

Вартість проживання у двомісному номері в гостьовому будинку стартує від 400 гривень. На базах відпочинку можна орендувати двомісний номер від 250 до 600 грн залежно від рівня комфортабельності номера, кількості людей і наближеності до моря.

Далека коса в Бердянську

Далека коса - це найвіддаленіша і найчистіша ділянка Бердянської коси. Громадський транспорт на Далеку косу не ходить, туди можна добратися на особистому транспорті або на таксі. На території Далекої коси знаходиться один з найстаріших маяків Азовського моря - Нижній Бердянський маяк, який вже більше 160 років вказує шлях до Бердянського порту. Пляжі на Далекій косі широкі і чисті, а відпочивальників щороку небагато.

Поселитися можна на базах відпочинку котеджного типу і в приватному секторі, де ціни стартують від 150 грн до 300 грн. Вартість житла залежить від кількості проживаючих у номері - від 400 до 1000 гривень на добу за номер зі зручностями. Також на Далекій косі можна орендувати окремі котеджі для великих компаній за 2500-3500 грн на добу.

Новопетрівка

Селище Новопетрівка знаходиться в 12 кілометрах від Бердянська - берегова смуга піщаного пляжу простягається близько двох кілометрів. Відпочинок сподобається тим, хто не любить шуму. У селищі є ринок, магазини, кафе, аптеки і навіть дикий пляж. У селищі можна відвідати Петровську фортецю Дніпровської лінії, яка знаходиться майже на березі, і Пам'ятник Новопетровської фортеці - розташовується в глибині селища.

Ціни на житло тут стартують від 100-150 грн з людини за проживання в номері без зручностей і доходить до 400- 500 грн з відпочиваючого у номері готелю або пансіонаті.

Як повідомляв "Апостроф", в селищі Кирилівка (Запорізька область), розташованому на узбережжі Азовського моря, з 11 травня в зв'язку з ослабленням карантинних заходів офіційно відкрилися пляжі і з'явилися перші відпочиваючі.