RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ВООЗ схвалила вакцину CoronaVac, якою щеплюють українців: що відомо про препарат

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) схвалила використання вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac, щеплення якою зараз проводять, зокрема, і українцям.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ВООЗ.

Як зазначили у ВООЗ, країни, які закупили вакцину, можуть бути впевненими в тому, що вона відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та виробництва. Тепер цей препарат можуть поставляти в рамках міжнародної ініціативи COVAX.

Вакцина CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac 10 березня цього року була зареєстрована Міністерством охорони здоров'я України та пройшла всі етапи клінічних досліджень, офіційно підтвердивши ефективність і безпеку. Зараз її широко застосовують для захисту населення від пандемії в КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії та інших країнах.

Механізм дії вакцини досягається за рахунок використання убитих вірусних частинок, щоб піддати імунну систему організму дії вірусу, не ризикуючи серйозною реакцією хвороби. Одна з основних переваг вакцини Sinovac полягає в тому, що її можна зберігати в стандартному холодильнику при 2-8 градусах Цельсія.

На даний час Україна отримала 1,7 млн доз вакцини CoronaVac, всього було законтрактовано 1,9 млн доз. Цим препаратом вакцинують українців у масових центрах вакцинації чотирьох міст України: Києві, Львові, Одесі та Тернополі.

Як повідомляв "Апостроф", перші результати у розробці вакцин від коронавірусу, над якими працюють українські вчені, представлять у вересні 2021 року.