RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні будуть саджати у в'язницю за брехню в деклараціях: що відомо

На своєму засіданні в четвер, 3 червня, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроект президента Володимира Зеленського №4651 про відновлення позбавлення волі за брехню в деклараціях.

Про це стало відомо в ході засідання ВР.

За законопроект проголосували 307 народних депутатів.

Зокрема, законом вносяться зміни до статті 366-2 Кримінального кодексу. Для депутатів, держслужбовців і представників органів місцевого самоврядування передбачено обмеження волі на строк до 2 років і штраф від 3000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо вони не внесли в декларації активи і нерухомість на суму від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

У разі, якщо вартість незадекларованого перевищує 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, то перерахованим особам загрожує 2 роки в'язниці або штраф від 4000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон передбачає, що особа, яка вчинила кримінальні правопорушення за вище вказаними статтями, не зможе бути звільнено від кримінальної відповідальності. Виключення не буде зроблено, навіть в разі каяття, допомоги слідству і відшкодування збитків.

Як повідомляв "Апостроф" Верховна Рада під час засідання 3 червня розблокувала підписання закону про онлайн-торги землею.