RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Намагався зґвалтувати і втопив у нечистотах: суд ухвалив рішення щодо вбивці Даші Лук'яненко

Суд залишив в силі вирок суду першої інстанції Миколі Тарасову за вбивство 11-річної дівчинки в Одеській області, він проведе за гратами 15 років.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прокуратура Одеської області подавала апеляцію з проханням збільшити термін ув'язнення до довічного, проте суд залишив в силі попередній вирок. На апеляційну скаргу родичів дівчинки доповнити вирок звинуваченням у нарузі над тілом, суд також відповів відмовою.

"Суд детально вивчив матеріали справи, вислухав апеляційні скарги, виступив адвокат Тарасова. Потім судді відмовили в задоволенні обох апеляційних скарг. У частині міри покарання, 15 років, ми погоджуємося, але про наругу над тілом все ще не погоджуємося. Чи будемо ми подавати касацію, буде зрозуміло після рішення сім'ї ", - повідомив представник родини загиблої дівчинки Рубен Степанян.

Наругою над тілом родичі і прокуратура вважають спроби приховати тіло вбитої в вуличному туалеті.

Розмір моральної компенсації суд також залишив без змін - крім 800 тисяч гривень, Тарасов повинен виплатити родичам близько 36 тисяч гривень на похорон дівчинки і близько 110 тисяч гривень до бюджету за судові витрати.

Нагадаємо, 13 червня 2019 року в Іванівці Одеської області пропала 11-річна школярка Даша Лук'яненко. 19 червня тіло дівчинки виявили у вигрібній ямі в одному з домоволодінь Іванівки. Невдовзі за підозрою у вбивстві та згвалтуванні Даші Лук'яненко затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. Чоловік зізнався у злочині.