RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Нацбанк випустив пам'ятну монету на честь легендарного героя АТО, фото

НБУ випустила пам’ятну монету, присвячену Герою України, кавалеру орденів “Золота Зірка”, “За мужність” І ступеня, учаснику бойових дій на сході України, воїну-добровольцю з позивним “Міф” – Василю Ярославовичу Сліпаку.

Про це повідомляє Національний банк України.

Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак, соліст Паризької національної опери, який залишив сцену та повернувся до України у 2015 році, щоб захищати її зі зброєю в руках. Сліпак загинув на 41-му році життя - 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу смт Луганське.

Зазначається, що на аверсі монети розміщено портрет Василя Сліпака, праворуч від якого - нотний рядок, Номінал монети – 2 гривни. На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено соловейка на стволі автомата.

Художник Андрій Єрмоленко, який брав участь у розробці цієї монети, назвав Василя Сліпака Гераклом та Орфеєм в одній особі та пояснив, чому на монеті не вказані дати народження та смерті героя.

“Чому уникнув дат народження і смерті, бо легенди не вмирають! А це наша легенда, яку ми маємо пам'ятати та розказувати всім наступним поколінням!”, - написав Єрмоленко у Facebook.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що бойовики випустили ракети по мирних жителях на Донбасі.