RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Не іржавіють десятки років - топ-15 найбільш стійких до корозії авто

Автомобільні експерти назвали моделі машин, які найменше схильні до іржі і можуть роками протистояти корозії, навіть якщо їх експлуатують в агресивному середовищі.

Відповідний список опубліковано на сайті novate.

Audi A4

Добре захищений метал на капоті, дверях і багажнику. Підлога має надійний пластиковий захист, стики і ущільнення - якісні. Гарантія від перфорації іржі складає 12 років.

Audi A6

В кузові і шасі багато алюмінію, ефективно герметизовані панелі і з'єднання. Має пристойний захист від каменів, міцне лакофарбове покриття.

Audi A8

З алюмінієвих сплавів виготовлені корпус, дверцята, кришки капота і багажника, деякі деталі оброблені захисними складами. Має якісні ущільнення двигуна і всіх отворів.

BMW 1 серії

Машина стійка до капризів природи з хорошим захистом шасі від зовнішніх пошкоджень. Стики надійно герметизовані, на поперечинах - жирний віск. Має також оцинковані панелі і антикорозійне покриття вразливих ділянок.

Lexus LS500h

З нержавіючих сплавів алюмінію виготовлені двері, кришки багажника і капота, однак лонжерони зсередини, пороги і підвіска двигуна мають поверхневий захист. Дефекти можуть з'являтися на деяких ділянках контакту з пластиковими частинами корпусу.

Mercedes A-класу

Багато алюмінієвих елементів, добротні ущільнювачі, тільки уступ на задній ресорній опорі погано захищений. Корозія може виникнути під крилами. Гарантія від перфорації іржі складає 30 років.

Mercedes S-Class

Капот, дверні панелі, багажна дверцята і передні крила, а також компоненти шасі і вихлопної системи виготовлені з алюмінієвих сплавів. Стики зразково герметизовані, фарба високої якості. Гарантія від іржі складає 30 років.

Opel Insignia

Має добре ущільнені премії і захищені днище, лонжерони, гальмівну і вихлопну системи. Поверхня підлоги, панелі дверей ікапота додатково оброблені зсередини. Стики і область коліс старанно запечатані, слабкі зони - всередині арок і перед крилами.

Renault Espace

Машина має багато пластикових композитів і алюмінію, відмінні ущільнювачі. Уразливі для корозії ділянки оброблені спецскладом.

Renault Megane Grandtour

Грунтовним антикорозійним захистом забезпечені щілини і западини на порогах, дверях і капоті. Передні крила і кришка багажника - з пластику. Корозія може виникнути на днищі.

Seat Arona

Добре захищені від корозії лонжерони і арки, а також дверні пороги. Слабкі зони - багажна дверцята і кришка капота, які не оброблені зсередини.

VW Golf

Прорізи ретельно герметизовані, а листи оцинковані. Небезпечним місцем для виникнення іржі є передні двері.

VW Tiguan

Добротно герметизовані двері, зчленування і отвори. Увагу слід звернути на дренажні отвори, закриті каучуковими смужками, і крила з вологопоглинаючим матеріалом всередині.

Toyota Camry

Має досить тонкий лакофарбовий шар, стирання відбувається в місцях частого дотику - наприклад, у дверних ручок. Пороги і стики недостатньо герметичні. В цілому захист від іржі висока навіть у старих моделей.

Volvo 740/760

Одна з найбільш довговічних моделей від Volvo, про яку говорять "міцна, як цегла". Навіть після тривалого пробігу вони не починають іржавіти.

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти визначили трійку моделей автомобілів, які не відрізняються особливою надійністю і яких краще не купувати на вторинному ринку, щоб не було клопоту з ремонтом.