RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Коли в українських школах пройдуть випускні: всі дані по містах і регіонах

В Україні закінчується другий навчальний рік в умовах пандемії. Випускні пройдуть з дотриманням всіх карантинних заходів і без урочистостей.

Про те, як і коли пройде ця подія на території країни, розповідає "Апостроф".

У Києві збираються тільки вручити атестати випускникам з дотриманням діючих карантинних обмежень. Мер міста Віталій Кличко заявив, що випускні відбудуться на відкритому повітрі з дотриманням дистанції та масочного режиму. Також він зазначив, що на них обмежать доступ батьків.

В Одесі святкування можуть пройти "тільки в межах одного класу і без глядачів". Карантинними правилами не допускаються заходи для широкої аудиторії. Про це написав у Facebook начальник департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

У Дніпрі атестати вручатимуть не раніше 30 липня з дотриманням дистанції та масочного режиму. Школам також дозволено самостійно визначати дату і формат з урахуванням рекомендацій.

Навчальним закладам Запоріжжя рекомендовано обійтися врученням атестатів, щоб не наражати на небезпеку випускників, але класи можуть самостійно вибирати формат проведення випускних.

Полтавські випускники отримають документи про здобуття повної загальної середньої освіти 1 липня з дотриманням необхідних протиепідемічних вимог.

У Чернівецькій області випускні пройдуть з 15 по 30 червня. Школи будуть самостійно визначати дату і варіанти вручення атестатів.

Чернігівські випускники отримають документи про здобуття повної загальної середньої освіти з 30 червня по 1 липня.

У Тернополі також обмежаться врученням документів про освіту 2 липня.

У Хмельницькому кожен навчальний заклад буде самостійно визначати дату випускного.

Раніше "Апостроф" опублікував повний графік вступної кампанії-2021